خواص مهندسی ملات ژئوپلیمری با پایه ضایعات صنعتی فروآلیاژ
کد مقاله : 1104-CNF
نویسندگان
سروش رشیدی1، مهدی بامری2، حسام مدنی *3، محمد حسین انجم شعاع4، مصطفی افضلی5، محمد مقصودی6
1کارشناس ارشد عمران-سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، ایران.
2کارشناس ارشد عمران-مهندسی و مدیریت ساخت، تهران، ایران.
3دانشیار، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.
4مدیر عامل شرکت تعاونی بتن سازان، کرمان، ایران.
5کارشناس عمران، مدیر واحد کنترل کیفیت شرکت بتن سازان، کرمان، ایران.
6استادیار، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه جیرفت، ایران.
چکیده مقاله
در پژوهش حاضر به بررسی خصوصیات مکانیکی و نفوذپذیری ملات ژئوپلیمری با ماده پایه سه بخشی حاوی سرباره فروسیلیکومنگنز، سرباره کوره بلند و آهک پرداخته شده است. لیکن مقدار آهک در تمامی طرح‌ها 10% وزنی ماده پایه بوده و سرباره فروسیلیکومنگنز و سرباره کوره بلند بصورت جداگانه و ترکیب با یکدیگر مورد بررسی قرار گرفته‌اند و هر دو ماده در درصدهای 90، 70، 50، 40 و 20 درصد در 6 طرح مخلوط‌ مقایسه شده‌اند. غلظت محلول سود در مقدار 8 مولار و همچنین سدیم سیلیکات با ریشیو 3/2 و نسبت سدیم سیلیکات به محلول سود برابر 5/2 مورد استفاده قرار گرفته است. خصوصیات مورد بررسی شامل مقاومت خمشی، مقاومت فشاری، درصد جذب مویینه آب و مقاومت الکتریکی سطحی بوده است و همچنین شرایط عمل آوری هم به اینگونه بوده است که نمونه‌ها 24 ساعت پس از قالب گیری از قالب دارای روکش پلاستیکی خارج گردیدند و در دمای 70 درجه سانتی‌گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفتند.
نتایج به اینگونه است که به ترتیب طرح‌ F (20% سرباره فروسیلیکو+70% سرباره کوره بلند+10% آهک) در کلیه سنین بهترین مقاومت خمشی را داشته و این در حالی بود که در مقاومت فشاری بهترین عملکرد در کلیه سنین مختص طرح B (90% سرباره کوره بلند +10% آهک) بوده است و این بدان معناست که در برابر نیروی تک محوره، پلیمریزاسیون حاصل از سرباره کوره بلند بهترین عملکرد را داشته و در مقاومت خمشی بهترین محصولات پلیمریزاسیون با نسبت مواد پایه 20% و 70% سرباره فروسیلیکومنگنز و کوره بلند بوده است. در آزمایش مقاومت فشاری طرح حاوی 40% سرباره کوره بلند اختلاف معناداری با طرح قبل از خود که حاوی 20% سرباره کوره بلند بود، پیدا کرد و این اختلاف در درصدهای 50 و 70 کمتر بود. نتایج آزمایش‌ مقاومت الکتریکی از روند مقاومت فشاری پیروی کرده است و آزمایش جذب آب مویینه به غیر از 3 طرح، هم‌روند با مقاومت فشاری بوده است و پس از گذشت 24 ساعت از شروع آزمایش در کلیه طرح‌ها روند جذب آب ثابت شده است. بطور کلی استفاده از سرباره فروسیلیکومنگنز در کنار سرباره کوره بلند با متنوع کردن محصولات پلیمریزاسیون به بهبود خواص مهندسی ملات ژئوپلیمری منجر می‌شود.
کلیدواژه ها
مقاومت فشاری، مقاومت الکتریکی سطحی، جذب آب مویینه، سرباره فروسیلیکومنگنز، سرباره کوره بلند آهن‌گدازی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر